home > Veelgestelde vragen | MEISenMANNEKE

Geboortekaartjes bestellen

Ontwerpen | Stap 1

Kies een geboortekaartje uit de collectie. Door op de knop 'bewerk deze kaart'  te klikken kun je zelf starten met de opmaak van het kaartje. Je kunt alle teksten zelf maken en plaatsen waar je wilt. Lettertype en de kleur ervan zijn eveneens aanpasbaar. Het leuke van de kaarten van MEISenMANNEKE is dat de kleuren helemaal naar wens aan te passen zijn.  Maak bijvoorbeeld een blauwe tractor gerust eens groen, grijs of rood.

Heb je bij een andere kaart een mooie kleur gezien? Kijk dan even naar de kleurcode. Deze code kun je kopiëren naar je eigen kaartje. 

Soms is een foto of illustratie te verplaatsen, vergoten of verkleinen.  Ook kun je zelf een foto of illustraties uploaden. Zo maak je het kaartje helemaal 'eigen'.

TIP: Wij adviseren om de tekst niet te dicht op de rand te plaatsen. Dan kan er nooit tekst wegvallen na het drukken en snijden van de kaart.  Een handig hulpmiddel hierbij is de rasterknop rechtsboven, door deze aan te klikken worden hulplijnen zichtbaar. Blijf in ieder geval één blokje van de rand.

 

Stap 2

Wil je het door jou gemaakte kaartje bewaren? Maak dan een account aan. Dit doe je rechtsboven op de pagina.  Nadat je alle gegevens ingevuld hebt ben je geregistreerd en kun je het door jou ontworpen kaartje(s) bewaren.  Op die manier kun je het kaartje later nog aanpassen en opnieuw opslaan. Je kunt ook andere kaartjes die je mooi vindt bewaren door ze aan jouw mapje met favorieten toe te voegen. 

 

Stap 3

Als je graag een papieren versie van het door jou ontworpen kaartje wilt hebben bestel je een proefdruk van het kaartje. De eerste proefdruk kost slechts €1,-

Keuze uit 7 papiersoorten

Je kunt je geboortekaartjes of trouwkaarten laten drukken op verschillende papiersoorten. Elke soort heeft zijn eigen uitstraling. Stuk voor stuk zijn alle papiersoorten van hoge kwalteit.

 

Standaard papiersoorten

Zijdeglans

Deze papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Wij gebruiken de 350 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

 

Natuurkarton

Natuurkarton is mooi stevig wit papier met een matte uitstraling. De 340 grams variatie is lekker stevig en wordt voor geboortekaartjes het meest gebruikt. 

 

Fotokaart

Met dit papier maak je een kaartje met een mooie hoogglans afwerking zoals je dat vast wel kent van de ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking.

Luxe papiersoorten

Parelmoer

Wil je je kaartje een leuke glinstering meegeven? Kies dan voor parelmoerpapier. Deze stevige papiersoort is heel geschikt voor kaartjes die wat meer glans verdienen. Erg mooi papier met een chique uitstraling. Kies je voor een kaartje met goud- of zilveraccenten? Dan komen die extra mooi naar voren op dit papier, het geeft de kleuren een prachtige schittering. Het is wel een kostbare papiersoort, waarvoor wij per kaartje een toeslag van € 0,25 rekenen per dubbel kaartje en € 0,15 per enkel kaartje.

 

Ivory Gold

Dit is een bijzondere luxe papiersoort met zachte, warme glans en glitter. Lijkt een beetje op parelmoer maar dan met een wat warmere tint waardoor goudtinten bijvoorbeeld erg mooi uitkomen. Ook dit is een wat kostbaardere papiersoort, toeslag € 0,25 per dubbel kaartje en € 0,15 per enkel kaartje.

 

Oud Hollands

Ben je op zoek naar een kaartje met een structuurpapier, dan is Oud Hollands een leuke soort. Dit papier is een beetje off white waardoor het niet echt wit is. Vroeger werd dit papier heel veel gebruikt bij de wat meer traditionele kaartjes. Ook dit is een wat kostbaardere papiersoort, waarvoor wij per kaartje een toeslag van € 0,25 rekenen per dubbel kaartje en € 0,15 per enkel kaartje.

 

Biotop

 

Biotop is een mooie stevige, matte papiersoort. Dit papier heeft dezelfde matte uitstraling als natuurkarton maar door de lichte creme tint net iets van wit af. Bijzonder geschikt voor de wat strakkere ontwerpen. Toeslag € 0,25 per dubbel kaartje en € 0,15 per enkel kaartje.

TIP! Bestel een proefdruk en je ontvangt automatisch van alle papiersoorten een gratis monstersetje kado!

 

Stap 4

Heb je je keuze gemaakt? Dan kun je, indien gewenst, vooraf je enveloppen bestellen. Wanneer je twijfelt of de kleur van de envelop wel past bij de kleur van het kaartje adviseren wij om witte enveloppen te nemen. Dat past altijd. 

 

Stap 5

Zodra de baby geboren is log je in op de website om de juiste gegevens op het kaartje in te voeren en definitief de kaartjes te bestellen.  Je kiest de gewenste papiersoort, eventueel enveloppen, geeft de aantallen aan en betaalt direct. Na betaling is de bestelling definitief en gaat het kaartje naar de drukkerij.  

Kaartjes die op werkdagen voor 18.00 uur besteld zijn, worden nog diezelfde dag gedrukt en verzonden. In het weekend bestellen? Dat kan ook. Voor zondag 18.00 uur besteld dan worden de kaartjes nog deze dezelfde dag gedrukt en verzonden. Zodra de kaartjes bij de bezorgdienst zijn hebben wij helaas geen invloed meer op de verdere afhandeling en levertijd.

 

Niet tevreden met het eindresultaat, wat dan?

Wij van MEISenMANNEKE zien graag blije, tevreden, klanten. We behandelen elke order dan ook met grote zorgvuldigheid. Mocht er desondanks iets mis gegaan zijn met de bestelling neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Uiterlijk 2 dagen na levering en voor verzending van de geboortekaartjes. Dan bekijken we hoe het opgelost kan worden. MEISenMANNEKE neemt geen klachten meer in behandeling als de kaarten reeds zijn verstuurd.

 

Intellectueel eigendomsrecht en auteursrecht

Op alle op de website van MEISenMANNEKE afgebeelde ontwerpen rust auteursrecht. Niets hiervan mag zonder uitdrukkelijke toestemming van MEISenMANNEKE nagemaakt, vermenigvuldigd en/of verspreid worden. Om deze reden is het tevens niet mogelijk kaarten zonder ons logo (op de achterzijde) te bestellen.

 

Privacy

Alle door de klant ingevoerde gegevens worden uitsluitend gebruikt ter uitvoering van bestellingen. Dit betekent dat persoonsgegevens nooit ter beschikking worden gesteld aan derden  mits noodzakelijk voor betalingstransacties en bezorging van de bestelling.