home > Papiersoorten voor je geboortekaartje, trouwkaart of jubileumkaart

Keuze uit 7 papiersoorten

Je kunt je geboortekaartjes of trouwkaarten laten drukken op verschillende papiersoorten. Elke soort heeft zijn eigen uitstraling. Stuk voor stuk zijn alle papiersoorten van hoge kwalteit.

 

Standaard papiersoorten

 

Zijdeglans

Deze papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Wij gebruiken de 350 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

 

Natuurkarton

Natuurkarton is mooi stevig wit papier met een matte uitstraling. De 340 grams variatie is lekker stevig en wordt voor geboortekaartjes het meest gebruikt. 

 

Fotokaart

Met dit papier maak je een kaartje met een mooie hoogglans afwerking zoals je dat vast wel kent van de ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking.

 

Luxe papiersoorten

 

Parelmoer

Wil je je kaartje een leuke glinstering meegeven? Kies dan voor parelmoerpapier. Deze stevige papiersoort is heel geschikt voor kaartjes die wat meer glans verdienen. Erg mooi papier met een chique uitstraling. Kies je voor een kaartje met goud- of zilveraccenten? Dan komen die extra mooi naar voren op dit papier, het geeft de kleuren een prachtige schittering. Het is wel een kostbare papiersoort, waarvoor wij per kaartje een toeslag van € 0,25 rekenen per dubbel kaartje en € 0,15 per enkel kaartje.

 

Ivory Gold

Dit is een bijzondere luxe papiersoort met zachte, warme glans en glitter. Lijkt een beetje op parelmoer maar dan met een wat warmere tint waardoor goudtinten bijvoorbeeld erg mooi uitkomen. Ook dit is een wat kostbaardere papiersoort, toeslag € 0,25 per dubbel kaartje en € 0,15 per enkel kaartje.

 

Oud Hollands

Ben je op zoek naar een kaartje met een structuurpapier, dan is Oud Hollands een leuke soort. Dit papier is een beetje off white waardoor het niet echt wit is. Vroeger werd dit papier heel veel gebruikt bij de wat meer traditionele kaartjes. Ook dit is een wat kostbaardere papiersoort, waarvoor wij per kaartje een toeslag van € 0,25 rekenen per dubbel kaartje en € 0,15 per enkel kaartje.

 

Biotop

 

Biotop is een mooie stevige, matte papiersoort. Dit papier heeft dezelfde matte uitstraling als natuurkarton maar door de lichte creme tint net iets van wit af. Bijzonder geschikt voor de wat strakkere ontwerpen. Toeslag € 0,25 per dubbel kaartje en € 0,15 per enkel kaartje.

 

TIP! Bestel een proefdruk en je ontvangt automatisch van alle papiersoorten een gratis monstersetje kado!